Weblap facebook oldal helyett?

Weblap facebook oldal helyett?

Nemrég felrüppetn az a hír, hogy leállíthatja szolgáltatásait Európan a Facebook és az Instagram, hogy ha bizonyos feltételeknek nem tesz eleget a szolgáltató. Sokan gondolhatják úgy ilyen soha nem lesz ilyen és ha igen, akkor is messzevan az még. De játszunk el a gondolattal, mi van ha mégis megtörténik a nagy leállás? Magyaroszágon jelentős számú szolgáltató és vállalkozó használja jeleneleg a közösségi média felületeti, a legtöbben facebook oldalt használnak szolgáltatásaik népszerűsítésére, vevők szerzésére, a már meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartásra. Ezel alapvetően nincs is baj, de ha beüt a várvavárt leállás, akkor mi is lesz azokkal a szolgáltatókkal akiknek nincs saját weblapjuk? A válasz egyszerű eltűnik az internetes megjelenésük. Mi a megoldás? Röviden: saját weblap

Miért is állhat le a facebook és az Instagram?

Röviden és tömören minden jogi rizsázás nélkül próbálom meg megfogni a lényeget. A Facebook jelenleg a felhasználók adatait amerikai szervereken tárolja és ez nem felel meg az Euorópai uniós GDPR szabályonak. Ugyan is európai érdekeltségű adatokat csak európai szervereken lehet tárolni. Ha Meta nagy hatalom nem tesz eleget ezeknek a feltételeknek, akkor lehuzhatják a rolót Európában.

Miért érdemes most weblapot készíteni?

Ha a facebook tényleg lehűzza a rolót és nincs weboldlat, akkor a potenciális ügyfelek nem fognak megtalálni az interneten és ha nincs ügyfél nincs bevétel se. Leegyszerűsítve ennyi az egész. Tehát érdemes még időben gondolokozni és saját weboldalt készíteni, készítettni! Ha tényleg leáll az „arckönyv”, akkor nehéz lesz weboldal készítőt találni, mert mindenki honlapot szeretne majd csináltatni.

Kiket érínthet a „nagy” leállás? – akiknek nincs weblapja

Röviden és tömören mindenkit, főleg azokat akik csak a facebookon és az Instagrammon vannak jelen. Azok akiknek nincs saját weblapjuk lépés hátrányba kerülnek majd azokkal szemben akiknek van. Ez pedig egy vállalkozás szempontjából stratégiailag nem túl jó döntés.

A Kozmetikusok, sminkesek, manikűrösök, masszőrök vezetik azoknak a listáját akik csak Facebook vagy Instagram használatával gyarapítottták eddig az ügyfélkörüket. Számukra mindenképp érdemes azon elgonolkozni, hogy saját weblappal rendelkezzenek, akár egy időpont foglaló rendszerrel egybekötve.

Akik tetoválással vagy testékszer-behlyezéssel foglalkoznak, azokank is érdemes elgondolkozni saját honlapon, mert egy weboldalon létre lehet hozni kép galériákat, ahova fellehet tölteni a művész által lértehozott alkotásokat. A portfólió mellett blogot is lehet létrehozni, ahol cikkekkel lehet még vonzóbbá tenni a tetoválásokat.

Tolmácsolással, fordítással foglalkozók körében is nagyon elterjedt a facebook oldal vagy facebook csoport kezelése, de ha nem lesz elérhető a facebook oldal, akkor ha nincs saját weboldalal egy tolmácsnak akkor Ő sem lesz elérhető a nagyközönség számára, tehát érdemes weboldalt készíteni.

Sorolhatnám végtelenségig a szolgáltatókat és írhatnék egy kisebb regényt, hogy mi lesz ha leáll a Facebook Európában, a végeredmény akkor is az lesz, hogy nem lesznek elérhetőek az interneten azok a szolgáltatók akiknek nincs weboldala.

Miért jó a saját weblap?

Röviden azért mert az a sajátos és nincs aki lekpacsolja. A facebook felületein előfordúl, hogy bizonyos bejgyezések nem férnek bele az irányelveibe A facebooknak ezért törli a bejegyzést vagy tíltja az oldalt. Egy saját honlapnál ilyen nem lehetsége. Olyan tartalommal töltöd meg amivel azonosúlni tudsz és szerinted az ügyfeleidet is érdekelheti.

Egy weboldallal jobban kitudod fejezni Önmagat. Jobban ki tudod fejezni az egyediségedet és az arculatodat. Nem fogsz függni a Facebooktól vagy az instagramtól.

Egy weblap sok kaput tud megnyítni előted, lehetőséged van bloggolásra, portfólió építésre, online időpont foglaló rendszer kialakítására és még nagyon sok minden érdekes és hasznos funkciót lehet beépíteni egy weblapba.

Egy weboldal kialakításának csak a képzeleted szabhat határt. Még nincs weblapod? Szeretnél egyet de nem tudod, hogy vágj bele a dologba? Vedd fel velem a kapcsolatot és segítek neked.