reszponzív weboldal

Ugye neked is reszponzív honlapod van?

Ha honlapkészítésen gondolkozol, vagy van már saját honlapod, de címben feltett kérdés nem igazán világos a számodra, akkor olvass tovább. Biztos hallottad már azt a kifejezést, hogy reszponzív weboldal, de nem tudod, hogy mit is jelent pontosan? Ne aggódj a cikk végére biztosan világosabb képet fogsz kapni a reszponzív weboldalakról.

Mitől lesz egy weboldal reszponzív?

A honlapkészítése során fontos tényező a reszponzívitás. Miért is? Azért mert ma már nem csak asztali gépeken böngésznek az emberek a weboldalak között, hanem laptopon, tableten, mobilon is egyaránt. Azt ugye nem kell nagyon ecsetelni, hogy a különböző eszközöknek más és más a képernyő mérete. Ami asztali számítógépen jól néz ki az egyáltalán nem fog jól mutatni egy mobil eszközön.

A reszponzív weboldal annyit jelent, hogy a különböző képernyő méreten tökéletesen jelenik meg és átlátható az olvasó számára. Tehát a weboldal minden képernyőmérethez automatikusan igazodik.

Miért fontos, hogy egy weboldal reszponzív legyen?

Több felmérés is azt igazolja, hogy a webes böngészések nagy arányban mobil eszközökön történnek. Ez annyit jelent, hogy a felhasználók előnyben részesítik a mobilokat és tableteket azt asztali számítógéppel szemben. Egy honlap szemszögéből fontos, hogy megjelenített tartalom (szövegek, képek, térkép stb.) esztétikus és könnyen fogyasztható legyen a felhasználó számára. Ami jól néz ki egy asztali számítógépen az nem fog jól megjelenni egy mobilon. Tehát nagyon fontos, hogy egy weblap kényelemesen használható legyen, ebben nyújt segítséget a reszponzívitás.

Mik a legfontosabb előnyei egy jó weboldalnak?

  • Könnyen olvasható legyen a tartalom akár mobilon is.
  • Könnyebb navigáció, a lenyíló menü miatt, amely akár állandóan a fejlécnél lehet.
  • A Google is előnyben részesíti azokat a weboldalakat amelyek reszponzívak, tehát jobb helyezést érhetesz el a keresőben
  • Kevesebb visszafordulási arány, egy reszponzív weboldal könnyebben fenntartja a figyelmet a látogatóban.

Ha már rendelkezel saját weboldallal, akkor ellenőrizd le mobilon is, hogy hogyan jelenik meg. Ha nem jelenik meg olvasható formátumban pl: túl kicsi a szöveg, vagy olyan mintha az asztali megjelenést lekicsinyítette volna a büngésző törpe méretre, akkor nagy valószínűséggel nem reszponzív az oldal.
Amennyiben nem tudod, hogy weboldalad reszponzív vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy weboldalad átnézzük neked reszponzívitás szemszögéből.

Ha most gondolkozol weboldal készítésben, akkor arra mindenképp figyelj, hogy az elkészült weboldal reszponzív legyen.
Ha nem boldogulsz egyedül, vagy szeretnéd, ha hozzáértő kezek készítsék weboldaladat, akkor keress meg bátran minket. Segítünk egy reszponzív weboldal megálmodásában.